europroli

"Korunk kultúráját az a veszély fenyegeti, hogy saját eszközei teszik tönkre" és "ne kérkedjünk túlságosan a természeten aratott emberi győzelmeinkkel. A természet minden ilyen győzelemért bosszút áll rajtunk."

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. E... (2012.03.29. 19:10) Vona ante portas
  • Kopjáss István: Ne haragudj, de ettől még messze vagyunk. (2011.04.10. 19:22) Megint egy Untergang
  • Maisie MacKenzie: @giszik: "Az első háromnál az uralkodó nem is helyben él, mégsem kiáltották ki a respublikát. Va... (2011.02.02. 15:43) Éljen a köztársaság!
  • krampam: "Sallaihoz és Fürsthöz hasonló ártatlanokat végezzenek ki terrorizmus vádjával." Sallai mint árta... (2011.02.02. 13:54) Baszki Biszku

Linkblog

A falu bikája

2011.02.17. 07:48 aktivista

"Autóőrült vagyok, ha harmincvalahány évesen egy férfiember nem foglalkozik autó-kérdéssel, az számomra nem férfiember."

Ugye egy ilyen mondat nem szokatlan falusi kocsmák százaiban golfkulcsot lengető, suhogós melegítős csávók szájából. Csóróbb helyeken még ezerkettes zsigák tulajai is mondanak ilyet, majd beülnek két sörrel és egy kilencvenkilenc forintos energiaitallal az arcukban csapatni egyet. Szóval ilyen elegáns helyeken respektálható az ilyen műmacsós közhely.

A fenti mondatot azonban nem egy vegetáló kistelepülés egykori tanácselnökének fia találta mondani, hanem a kétharmados többség feje, alias Lázár János. Nem volna ezzel semmi baj akkor, ha a méltóságos frakcióvezető úr öt éve vásárolt, húsz éves hármas golfjának dőlve nyomatná ezt a dumát. Nem akadna ki a fél ország, ha saját tuningverdáját sztárolná, de ezzel a kijelentéssel azt magyarázza Lázár János, hogy neki az adófizetők pénzéből van szüksége az ország egyik legerősebb autójára. 

Persze abban a közegben, ahol Selmeczi Gabi az irányadó bige, kell a sebesség. Az ő frufruját néhány éve még grippennek libbentették meg, hogyan adhatná egy párszázlovas audi alá. Szinte látom magam előtt, ahogy Hoffman Rózsa beül az anyósülésre és egy padlógáz után elakadt lélegzettel nézi a kanyarokat a Siófokról Bujra vivő rozzant úton.

Ennél már csak egy nagyobb feeling van. Az, hogy egy kézifékes fordulóval tesszük be a verdát a mozgássérült parkolóhelyre. Lázárnak ez is sikerült, igazi menő csávó. Értelmiségi körökben prejudikáló csóringerek halkan parasztoznának, de erre egy menő csávó nem reagál. Tudja, hogy az ilyen kritika mögött puszta irigység van, hiszen igaz: Aki nem akar egy bivaly audit, az nem is férfiember. Meg aztán nehogymá a fővárosi kávéházi szubkultúra mondja meg, hogy mi a menő. Ebben a helyzetben még az is teljesen érthető lenne, ha Lázár János a Centrál Kávéház előtt csapatna egy pár fékcsikorgató oktatókört a törzsközönségnek, majd beugrana egy energiaitalra.

Mindez tehát egyértelműen menő. Egyedül csak az nem menő, hogy Lázár a mi pénzünkből akar menő lenni. Ez nem menő, rohadtul nem menő!

*A kép illusztráció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://europroli.blog.hu/api/trackback/id/tr212667011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása