europroli

"Korunk kultúráját az a veszély fenyegeti, hogy saját eszközei teszik tönkre" és "ne kérkedjünk túlságosan a természeten aratott emberi győzelmeinkkel. A természet minden ilyen győzelemért bosszút áll rajtunk."

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. E... (2012.03.29. 19:10) Vona ante portas
  • Kopjáss István: Ne haragudj, de ettől még messze vagyunk. (2011.04.10. 19:22) Megint egy Untergang
  • Maisie MacKenzie: @giszik: "Az első háromnál az uralkodó nem is helyben él, mégsem kiáltották ki a respublikát. Va... (2011.02.02. 15:43) Éljen a köztársaság!
  • krampam: "Sallaihoz és Fürsthöz hasonló ártatlanokat végezzenek ki terrorizmus vádjával." Sallai mint árta... (2011.02.02. 13:54) Baszki Biszku

Linkblog

Nyugdíjpara

2011.02.02. 19:47 aktivista

Százezer lázadó szembehelyezkedett a kormány akaratával. Én tudatosan jelentkeztem vissza, mert nem hiszek a magánnyugdíj-pénztári modellben, azaz elvből cselekedtem
Viszont nem fogadom el azt az álláspontot, hogy ilyen agresszivitással, hatalmi gőggel kell ezt az ügyet intézni. Kifejezetten irritál Selmeczi Gabriella, amint kéjes vigyorral számol be arról, hogy egy csomó pénzt zsebre vágtak. Nem mondja meg, hogy mire költik, egyszerűen bedobják a közösbe. Pedig jó lenne tudni, hogy mire fogják eltapsolni a pár milliárdot. Miként azt se ártana tudni, hogy a banki és multi különsarc lóvékat hova szórták az illetékes polgártársak. Egy helyre biztosan jutott. Az egyházak Semjénnek köszönhetően pár milliárddal többet kaptak a tervezettnél. Akkor, amikor minden szinten rángatják a nadrágszíjat.
Visszatérve Selmeczi kéjes vigyorára, az örömbe vegyül üröm is rendesen, mert a maradók szinte mind pénzes ügyfelek, azaz számbelileg nem jelentős az arányuk, viszont befizetéseik alapján fájdalmas lehet a távolmaradásuk. A kormány az utolsó fillérre is számított, a sok százmillió nagyon fájni fog nekik.

Persze a polgári ellenzék se lehet elégedett. Sirámaik nem jutottak el orbán népéhez. Nem kaptak a szívükhöz sem a minimálbéres százezrek, sem az évtizedek óta feketén foglalkoztatottak. Utóbbiak most amiatt izzadnak inkább, hogy a kormányzat a 100 eurónyi segély fejében napi 4 óra munkát vár el. Ezzel lehetetlenné téve azt, hogy legalább alkalmankénti fekete munkát vállaljanak a szerencsétlen emberek, amivel bizonytalan módon ugyan, de kiegészíthető a nevetséges összegű havi jövedelem.
Ezeket az embereket érdekli a magánnyugdíj? Többségük után egy vasat sem fizettek az elmúlt években. Egyszerűen örültek, ha mezőgazdasági idénymunkát kaptak vagy autópálya építésen lapátolhatták hatvan fokban a szurkot, kiskönyvvel, természetesen bélyeg nélkül.
Ez az egész nyugdíjbalhé számukra úri mulatság volt. A polgári tömegek meg voltak lepődve azon, hogy nem alakult pénzeik védelmére népi mozgalom. Fura illúzió azt gondolni, hogy a magára hagyott NÉP felhúzható egy ilyen úri-murival. Többségük már évekkel ezelőtt megutálta az MSZP-t, joggal és Viktorhoz fordult. A csalódás most van napirenden. Csendben, a kertek alatt jöhet a Jobbik. Ők ki tudják használni egy összezavart tudatú ország magára hagyott millióit, akik felháborodtak gyurcsány reformgőgjén és most Orbán paternalista gőgjét sem díjazzák.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://europroli.blog.hu/api/trackback/id/tr182634232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az egyiptomi tüntetőkkel - Hungarian solidarity 2011.02.02. 23:43:30

Mutassuk meg, hogy Magyarország a szabadság oldalán áll!Kilencedik napja tartottak a többnyire békés demonstrációk Egyiptomban, az elnök lemondását követelve. A mai napon Mubarak elnök verőlegényei (nemzetközi sajtó források szerint a rendvédelmi ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása