europroli

"Korunk kultúráját az a veszély fenyegeti, hogy saját eszközei teszik tönkre" és "ne kérkedjünk túlságosan a természeten aratott emberi győzelmeinkkel. A természet minden ilyen győzelemért bosszút áll rajtunk."

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. E... (2012.03.29. 19:10) Vona ante portas
  • Kopjáss István: Ne haragudj, de ettől még messze vagyunk. (2011.04.10. 19:22) Megint egy Untergang
  • Maisie MacKenzie: @giszik: "Az első háromnál az uralkodó nem is helyben él, mégsem kiáltották ki a respublikát. Va... (2011.02.02. 15:43) Éljen a köztársaság!
  • krampam: "Sallaihoz és Fürsthöz hasonló ártatlanokat végezzenek ki terrorizmus vádjával." Sallai mint árta... (2011.02.02. 13:54) Baszki Biszku

Linkblog

Kairói kaland

2011.01.27. 16:43 aktivista

Ma Hoszni Mubarakkal együtt nyomulni: Nem menő. 

Felvetődik a kérdés, hogy az Európai Unió soros elnöke, a magyar miniszterelnök miért pont oda ment első komolyabb útján? Talán azért, mert sok helyen nem látják szívesen? Putyin egy lépcsőfordulóban fogadta, a kínaiak hagyták, hogy elővárosi közlekedést használjon, Németországban sem örülnek neki, Berlusconi meg a sok csajozás miatt nem tud állandóan pesti elvbarátjával foglalkozni.

Maradt Egyiptom, meg talán Irán. Még esetleg Venezulea, de Chávez vélhetően nem díjazná a harsány antikommunizmust és a milliárdosok helyzetbe hozását. 

Persze azért mégis ciki. Mert miközben Hoszni Mubarakkal parolázik hazánk vezetője, a helyi rendőrség félholtra, időnként teljesen holtra is ver egy-egy állampolgárt. Például azt a Kaled Saidot, aki nem tett mást csak lefoglalt kábszert elosztó rendőrök képeit tette fel a netre. Ezeket a dolgokat lehetett tudni korábban is. Miként azt is, hogy Észak-Afrika forradalmi napokat él. Alulról induló, spontán tömegmozgalmak szegülnek szembe az állami terrorgépezetekkel. Ez ilyen mozgalmakat minden demokrata fogadja nagy-nagy örömmel. Ne örvendezzünk azon, hogy kényes nemzetközi egyensúly letéteményese egy-egy köcsög diktátor. Miként azon se, hogy sokat léptek előre a demokratizálódás útján olyan lépésekkel, hogy titkosan lehet megválasztani a diktátor fiát új diktátornak.

Persze Viktorunk nem véletlenül ment oda. Tudta jól, hogy kemény csávóval kell neki mutatkozni, mint uniós kemény csávónak. Strong Europe, Strong Africa. Értjük mi a dörgést, csak a gyomrunk lázong kicsit, mert az erőset nem bírjuk. Hiába! A parasztkaja, parasztoknak való!

Hajrá Egyiptom, Hajrá egyiptomiak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://europroli.blog.hu/api/trackback/id/tr752618520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása